blog

Blog

1208.2018

Kiszona brukiew

Niektórym brukiew z pewnością nie kojarzy się dobrze. Pewnie wielu z nas ciągle pamięta jeszcze opowiadania dziadków, jak to podczas wojny musieli żywić się brukwią i...

zobacz przepis
0408.2018

Dynia z majerankiem

No to mamy pierwszą w tym sezonie dynię. Lato jakieś w tym roku dziwne, bo z reguły dynie pojawiają się pod koniec sierpnia. Ale narzekać  nie będziemy. Bez większego...

zobacz przepis
1407.2018

Magia młodych warzyw

Wczesne lato ma tę niewątpliwą zaletę, że obfituje w młode, pyszne warzywa. Właściwie nie ma co kombinować. Wystarczy kupić, co tam jest pod ręką na straganie, dodać trochę świeżych...

zobacz przepis
1007.2018

Papryka gryczarowana

Faszerowana papryka jest dla nas zawsze daniem wynikowym. Robimy szybkie rozpoznanie, co tam zostało w lodówce, mieszamy, faszerujemy tym "czymś" paprykę i mamy gotowy obiad....

zobacz przepis
2306.2018

Falafele na zielsku

Obfitość wszelakiego zielska przekracza teraz potrzeby miłośnika świeżych warzyw. Świeży szpinak, liście musztardowca, młoda marchewka i kalarepa, amarantus, sałata rzymska, rukola,...

zobacz przepis