blog

Bezglutenowe

1407.2018

Magia młodych warzyw

Wczesne lato ma tę niewątpliwą zaletę, że obfituje w młode, pyszne warzywa. Właściwie nie ma co kombinować. Wystarczy kupić, co tam jest pod ręką na straganie, dodać trochę świeżych...

zobacz przepis
1007.2018

Papryka gryczarowana

Faszerowana papryka jest dla nas zawsze daniem wynikowym. Robimy szybkie rozpoznanie, co tam zostało w lodówce, mieszamy, faszerujemy tym "czymś" paprykę i mamy gotowy obiad....

zobacz przepis
2306.2018

Falafele na zielsku

Obfitość wszelakiego zielska przekracza teraz potrzeby miłośnika świeżych warzyw. Świeży szpinak, liście musztardowca, młoda marchewka i kalarepa, amarantus, sałata rzymska, rukola,...

zobacz przepis
1205.2018

Kwiaty cukinii z farszem wege

No to dzisiaj oficjalnie zaczęliśmy sezon na kwiaty cukinii. Ten rarytas pojawia się zawsze w okolicach maja i niestety szybko znika. Z drugiej strony, może właśnie dlatego jest...

zobacz przepis
0505.2018

Bataty z ajwarem

Majówki ciąg dalszy. Jak wszyscy korzystamy ze zniewalającej pogody i każdą wolną chwilę spędzamy na zewnątrz, ciesząc się długo wyczekiwanym słońcem. Wczoraj cieszyliśmy...

zobacz przepis