blog

Dania główne

2206.2017

Kwiaty cukinii z bobem i orzechami

No i znowu mamy sezon na kwiaty cukinii. Uwielbiamy je jeść faszerowane najrozmaitszymi nadzieniami. Wystarczy delikatnie nałożyć do środka kwiatu swój ulubiony farsz, chwilkę...

zobacz przepis
1704.2017

Szparagi wiosenne

Może trochę zimna Wielkanoc w tym roku, ale dzielnie postanowiliśmy celebrować wiosnę. Tym bardziej, że po wczorajszym świąteczno-tradycyjnym śniadaniu odczuwaliśmy przemożną ochotę na...

zobacz przepis
2201.2017

Palak tofu

Naszła nas dziś przemożna tęsknota za korzennym smakiem kuchni indyjskiej. Może to ta pogoda,  może nasze kubki smakowe stęskniły się za aromatycznymi przyprawami, a może to te...

zobacz przepis
0412.2016

Pok choi z sosie arachidowym

Niedługo święta. A więc na wszystkich kulinarnych portalach króluje bigos, postna kapusta z grzybami i pierogi z kapustą. I dobrze. Pewnie sami nie pogardzimy kapustą z grzybami...

zobacz przepis
1305.2016

Pok choi z grzybami shitake

Po raz kolejny doszliśmy do wniosku, że idzie ku dobremu. Wbrew pozorom nie chodzi tu powszechnie już pewnie zauważalne skutki tzw. „dobrej zmiany”, ale coraz większe...

zobacz przepis