blog

Przystawki

1907.2017

Guacamole po domowemu

Jednym z uroków, związanych z chodzeniem do meksykańskich restauracji jest małe, pyszne czekadełko o dźwięcznej nazwie guacamole. Właściwie jest to specjał tak pyszny i sycący,...

zobacz przepis
0507.2017

Roladki z bakłażana z pastą z fasoli

W grudniu zima zaskakuje drogowców, w lipcu lato zaskakuje grillowiczów. No bo, jak tu planować przyjęcie na świeżym powietrzu, grilla rozstawiać i pracowicie rozpalać,...

zobacz przepis
0106.2017

Ser ze słonecznika

Pięknie się zrobiło, prawdziwie ciepło i wiosennie. Jeśli się tylko ku temu okazja nadarzy, przyjmujemy zatem w naszym ogrodzie gości. A jak w ogrodzie, to menu musi być lekkie,...

zobacz przepis
1405.2017

Ser z nerkowców

Trochę eksperymentujemy ostatnio z wegańskimi serami i coraz bardziej się do nich przekonujemy. Na tyle coraz bardziej, że niespecjalnie ruszają nas dyskusje, czy użycie słowa...

zobacz przepis
2304.2017

Pasztet z fasoli adzuki

Niedługo majówka i wszyscy tęsknią za zieloną sałatą, rukolą i młodymi szparagami. Tęsknimy i my. Cóż jednak zrobić, skoro na dworze zimno i zielenina nie spieszy się...

zobacz przepis