blog

Przystawki

1609.2018

Cukinia z kwiatami czosnku

Ostatnio mamy fazę na jedzenie kwiatków. Nie to, żebyśmy wyjadali roślinność z miejskich rabatek. Pewnie nie smakuje to najlepiej, a i te spaliny ... My specjalizujemy się w...

zobacz przepis
1208.2018

Kiszona brukiew

Niektórym brukiew z pewnością nie kojarzy się dobrze. Pewnie wielu z nas ciągle pamięta jeszcze opowiadania dziadków, jak to podczas wojny musieli żywić się brukwią i...

zobacz przepis
1205.2018

Kwiaty cukinii z farszem wege

No to dzisiaj oficjalnie zaczęliśmy sezon na kwiaty cukinii. Ten rarytas pojawia się zawsze w okolicach maja i niestety szybko znika. Z drugiej strony, może właśnie dlatego jest...

zobacz przepis
0505.2018

Bataty z ajwarem

Majówki ciąg dalszy. Jak wszyscy korzystamy ze zniewalającej pogody i każdą wolną chwilę spędzamy na zewnątrz, ciesząc się długo wyczekiwanym słońcem. Wczoraj cieszyliśmy...

zobacz przepis
2904.2018

Awokado z ajwarem i likierem pomarańczowym

Nareszcie nadszedł czas na szparagi. Zawsze na początku sezonu nie cudujemy, nie kombinujemy i nie przedobrzamy. Po prostu pieczemy szparagi w piekarniku lekko skropione oliwą,...

zobacz przepis