blog

Przystawki

1605.2012

Nowalijki na grzance

Wiosna świeży się młodymi warzywami na targu. Wreszcie można chrupać ożywczo soczyste młode marchewki, zaskakująco słodkie pietruszki, delikatnie małe selerki, a w nosie świdruje...

zobacz przepis
1205.2012

Szparagi pod pierzynką w sosie z gorgonzolą

Szparagi raz jeszcze, ale trudno się oprzeć, kiedy tak kuszą swoim delikatnym, ulotnym smakiem. Podobno Lukullus jadał szparagi z ostrygami. Z braku ostryg zaserwowaliśmy sobie dziś...

zobacz przepis
1105.2012

Szparagi w sosie holenderskim

Sezon na szparagi w pełni i każdy smakosz powinien teraz korzystać z tej okazji. O tym w końcu marzyliśmy w długie zimowe wieczory. A więc poniżej nieco inspiracji – białe...

zobacz przepis
0605.2012

Pasztet z soczewicy – czyli inspiracje z długiego weekendu

Szczególne pozdrowienia dla szefowej kuchni z Siódmego Lasu, dzięki której kunsztowi nasz kubki smakowe lewitowały w kierunku nirwany.

zobacz przepis