blog

Przystawki

0609.2012

Ajwar z dyni

Ajwar pochodzi z kuchni serbskiej i jest popularny głównie na Bałkanach. Oryginalny, domowy ajwar wykonywany jest z bakłażanów i pieczonej papryki, ale w naszym,...

zobacz przepis
1608.2012

Bakłażany z pieca

Szybkie danie lub – dla łakomczuchów – przystawka. Bakłażan jak powszechnie wiadomo jest sam pozbawiony bardzo konkretnego smaku więc kluczowy jest sos z jakim się...

zobacz przepis
0308.2012

Pomidory Malinowe

Pomidor malinowy to bardziej owoc i niż warzywo. Żaden chyba dojrzały, świeży pomidor tak subtelnie i pysznie nie pomidorzy się w ustach. Właściwie przepisy na pomidory malinowe są...

zobacz przepis
3007.2012

Cieciorka po komeńsku

Ten przepis jest pewnie nie do końca udaną próbą odtworzenia z pamięci małej przekąski, którą serwowali wiele lat temu w lokalnej winiarni w Varenna (nie mylić z Veroną)...

zobacz przepis
2707.2012

Carpaccio z młodych buraków z miodem

Smak młodego buraka podanego z oliwą , czosnkiem i przyprawami może zaskoczyć niejednego miłośnika kulinarnych eksperymentów. Najprościej ugotować młode buraki w mundurkach,...

zobacz przepis