blog

Przystawki

1705.2012

Smażone pomidory z serkiem ricotta

Czas zacząć przygotowania na pojawienie się gruntowych krajowych pomidorów. Żadne importowane czy szklarniowe nie smakują tak jak te wyhodowane w domowym ogrodzie albo prosto z...

zobacz przepis
1605.2012

Nowalijki na grzance

Wiosna świeży się młodymi warzywami na targu. Wreszcie można chrupać ożywczo soczyste młode marchewki, zaskakująco słodkie pietruszki, delikatnie małe selerki, a w nosie świdruje...

zobacz przepis
1205.2012

Szparagi pod pierzynką w sosie z gorgonzolą

Szparagi raz jeszcze, ale trudno się oprzeć, kiedy tak kuszą swoim delikatnym, ulotnym smakiem. Podobno Lukullus jadał szparagi z ostrygami. Z braku ostryg zaserwowaliśmy sobie dziś...

zobacz przepis
1105.2012

Szparagi w sosie holenderskim

Sezon na szparagi w pełni i każdy smakosz powinien teraz korzystać z tej okazji. O tym w końcu marzyliśmy w długie zimowe wieczory. A więc poniżej nieco inspiracji – białe...

zobacz przepis
0605.2012

Pasztet z soczewicy – czyli inspiracje z długiego weekendu

Szczególne pozdrowienia dla szefowej kuchni z Siódmego Lasu, dzięki której kunsztowi nasz kubki smakowe lewitowały w kierunku nirwany.

zobacz przepis