blog

Blog

2705.2018

Mercado da baixa

Dobre wiatry zagnały nas ponownie do Lizbony. Dobre, bo przecież złe wiatry do Lizbony nie gnają. Złe wiatry mogą zagnać na Kołymę w lutym. Do Lizbony nas zagnały w maju, a więc dobre...

zobacz przepis
1205.2018

Kwiaty cukinii z farszem wege

No to dzisiaj oficjalnie zaczęliśmy sezon na kwiaty cukinii. Ten rarytas pojawia się zawsze w okolicach maja i niestety szybko znika. Z drugiej strony, może właśnie dlatego jest...

zobacz przepis
0505.2018

Bataty z ajwarem

Majówki ciąg dalszy. Jak wszyscy korzystamy ze zniewalającej pogody i każdą wolną chwilę spędzamy na zewnątrz, ciesząc się długo wyczekiwanym słońcem. Wczoraj cieszyliśmy...

zobacz przepis
2904.2018

Awokado z ajwarem i likierem pomarańczowym

Nareszcie nadszedł czas na szparagi. Zawsze na początku sezonu nie cudujemy, nie kombinujemy i nie przedobrzamy. Po prostu pieczemy szparagi w piekarniku lekko skropione oliwą,...

zobacz przepis
1804.2018

Carpaccio z buraka z olejem z orzechów włoskich

Powoli żegnamy zeszłoroczne buraki, które już niedługio zaczną ustępować miejsca tegorocznej boćwinie. Nie mamy nic do boćwiny, bo można z niej przyrządzić całkiem smakowite...

zobacz przepis