blog

Blog

0410.2017

Boczniak po chińsku

Naszła nas ochota na coś chińskiego i natychmiast przypomniały nam się grzybki serwowane nam swego czasu w chińskiej prowincji Shandong. Podobno grzybki były specjalne, bo endemiczne...

zobacz przepis
2709.2017

Papryka faszerowana po grecku

Wreszcie wyszło słońce i jakoś daje się wytrzymać. Nic dziwnego, że zatęskniliśmy za smakami z naszego niedawnego wypadu na Kretę. Wypad był może krótki, ale za to bardzo...

zobacz przepis
2009.2017

Dyniowe risotto

Tak, to prawda. Zrobiło się zimno, mokro i szaro – czyli jesiennie. Ale na duchu upadać nie można. Wrzesień to przecież nie taki najgorszy czas. Na straganach wyjątkowa obfitość...

zobacz przepis
2608.2017

Domowe ogórki kiszone

Nadchodzi najlepszy czas na kiszenie ogórków. Gruntowe ogórki są już w bardzo atrakcyjnej cenie i ciągle można je kupić małe, jędrne i soczyste. Cóż więc...

zobacz przepis
1208.2017

Festiwal pierogów w Krakowie

Nasza niestrudzona korespondentka terenowa przemierza niezmierzone połacie kraju, aby wyszukiwać kulinarne ciekawostki. Dzisiaj zawitała do Krakowa, gdzie odbywa się doroczny festiwal...

zobacz przepis