blog

Przystawki

0505.2018

Bataty z ajwarem

Majówki ciąg dalszy. Jak wszyscy korzystamy ze zniewalającej pogody i każdą wolną chwilę spędzamy na zewnątrz, ciesząc się długo wyczekiwanym słońcem. Wczoraj cieszyliśmy...

zobacz przepis
2904.2018

Awokado z ajwarem i likierem pomarańczowym

Nareszcie nadszedł czas na szparagi. Zawsze na początku sezonu nie cudujemy, nie kombinujemy i nie przedobrzamy. Po prostu pieczemy szparagi w piekarniku lekko skropione oliwą,...

zobacz przepis
1804.2018

Carpaccio z buraka z olejem z orzechów włoskich

Powoli żegnamy zeszłoroczne buraki, które już niedługio zaczną ustępować miejsca tegorocznej boćwinie. Nie mamy nic do boćwiny, bo można z niej przyrządzić całkiem smakowite...

zobacz przepis
1701.2018

Wegański smalec

Byliśmy niedawno u przyjaciół na niezwykle sympatycznym spotkaniu. Każdy przyniósł coś na ząb, a więc jak zwykle przy takich okazjach jedzenia było tyle, że mógłby...

zobacz przepis
2510.2017

Kiszone rydze

W tym roku taki urodzaj na grzyby, że wprost trudno się oprzeć. Parę tygodni temu udało nam się zebrać całkiem spory koszyczek szlachetnych rydzów i postanowiliśmy wykorzystać...

zobacz przepis