blog

Przystawki

1405.2017

Ser z nerkowców

Trochę eksperymentujemy ostatnio z wegańskimi serami i coraz bardziej się do nich przekonujemy. Na tyle coraz bardziej, że niespecjalnie ruszają nas dyskusje, czy użycie słowa...

zobacz przepis
2304.2017

Pasztet z fasoli adzuki

Niedługo majówka i wszyscy tęsknią za zieloną sałatą, rukolą i młodymi szparagami. Tęsknimy i my. Cóż jednak zrobić, skoro na dworze zimno i zielenina nie spieszy się...

zobacz przepis
0904.2017

Chutney z mango

Do naszych domowych pasztetów lubimy dodać czasem trochę naszej, cierpkiej,  zobacz przepis

3103.2017

Cheddar z nerkowców

Ostatnio robiliśmy małe wprawki przedświąteczne. A to paschę ukręciliśmy, a to pasztet upiekliśmy. I mieliśmy już ten około wielkanocny wątek pociągnąć, ale naszła nas ochotą na...

zobacz przepis
1203.2017

Migdałowa feta

Pewnie miłośnicy tradycyjnej greckiej fety się obruszą. Z pewnością nie jeden Grek poczuje się głęboko urażony, a jest to naród dumny więc uważać wypada. Zapewne miłośnicy...

zobacz przepis