blog

Bezglutenowe

2906.2017

Gazpacho

Gorąc z nieba się leje, przeplatany tylko od czasu do czasu gwałtownymi burzami. Co w taką pogodę jeść? Albo, jak mawiał klasyk, jak żyć. No cóż, jest parę nacji, które...

zobacz przepis
2206.2017

Kwiaty cukinii z bobem i orzechami

No i znowu mamy sezon na kwiaty cukinii. Uwielbiamy je jeść faszerowane najrozmaitszymi nadzieniami. Wystarczy delikatnie nałożyć do środka kwiatu swój ulubiony farsz, chwilkę...

zobacz przepis
2006.2017

Sałata rzymska z endywią i rukolą

Wszędzie pełno pysznej świeżej sałaty w najrozmaitszych odmianach. A więc pojawia się na naszych stołach w różnych odsłonach. Często jednak, i jakże niesłusznie, traktujemy ją...

zobacz przepis
0106.2017

Ser ze słonecznika

Pięknie się zrobiło, prawdziwie ciepło i wiosennie. Jeśli się tylko ku temu okazja nadarzy, przyjmujemy zatem w naszym ogrodzie gości. A jak w ogrodzie, to menu musi być lekkie,...

zobacz przepis
2105.2017

Szpinakowe z rabarbarem

Jest taka bliska naszemu sercu i przemiła osóbka, która od czasu do czasu nas odwiedza. Jako osoba praktyczna i doskonale wiedząca, czego chce (chyba po mamusi), osoba ta...

zobacz przepis