blog

Pasta

2305.2013

Spaghetti z owocami morza w sosie śmietanowym

 Nasz specjalny wysłannik do Włoch wpadł do nas na kilka dni. Oprócz mnóstwa ciekawych opowieści i promiennego uśmiechu, przywiózł nam w prezencie paczkę...

zobacz przepis
2502.2013

Tortelloni z serem i kaszą gryczaną

Kiedyś u znajomych jedliśmy pyszne kotlety z kaszy gryczanej i białego sera. Połączenie bardzo ciekawe i godne polecania, szczególnie, że kotleciki owe doprawione były...

zobacz przepis
1001.2013

Rigatoni ze szpinakiem i awokado

Całkiem nieoczekiwanie wypatrzyliśmy dzisiaj w sklepie świeży estragon. Zioło to oprócz cudownego aromatu i niezapomnianego, lekko słodkawego smaku, który dodaje...

zobacz przepis
0712.2012

Tagliatelle Al Nero Di Seppia z krewetkami

„Krewetki kochają czosnek” – tak przynajmniej twierdził Stefano, a on w sprawach miłości jest przecież autorytetem. Jeszcze w szkole kochały się w nim wszystkie...

zobacz przepis
1210.2012

Lazania ze szpinakiem

Lazanię za szpinakiem jedliśmy po raz pierwszy dawno temu w restauracji, której już nie ma. We wczesnych latach 90-tych biznesy eksplodowały i implodowały, a każdemu wydawało...

zobacz przepis