blog

Dania główne

0410.2017

Boczniak po chińsku

Naszła nas ochota na coś chińskiego i natychmiast przypomniały nam się grzybki serwowane nam swego czasu w chińskiej prowincji Shandong. Podobno grzybki były specjalne, bo endemiczne...

zobacz przepis
2709.2017

Papryka faszerowana po grecku

Wreszcie wyszło słońce i jakoś daje się wytrzymać. Nic dziwnego, że zatęskniliśmy za smakami z naszego niedawnego wypadu na Kretę. Wypad był może krótki, ale za to bardzo...

zobacz przepis
2009.2017

Dyniowe risotto

Tak, to prawda. Zrobiło się zimno, mokro i szaro – czyli jesiennie. Ale na duchu upadać nie można. Wrzesień to przecież nie taki najgorszy czas. Na straganach wyjątkowa obfitość...

zobacz przepis
2206.2017

Kwiaty cukinii z bobem i orzechami

No i znowu mamy sezon na kwiaty cukinii. Uwielbiamy je jeść faszerowane najrozmaitszymi nadzieniami. Wystarczy delikatnie nałożyć do środka kwiatu swój ulubiony farsz, chwilkę...

zobacz przepis
1704.2017

Szparagi wiosenne

Może trochę zimna Wielkanoc w tym roku, ale dzielnie postanowiliśmy celebrować wiosnę. Tym bardziej, że po wczorajszym świąteczno-tradycyjnym śniadaniu odczuwaliśmy przemożną ochotę na...

zobacz przepis