blog

Blog

1810.2017

Krem z dyni na ostro

Prowadzenie kulinarnego bloga do zadań łatwych nie należy. Człowiek głowi się nad tym, co by tu ugotować, a jak mu coś już się wreszcie uda, to nie bardzo może szybko przepis...

zobacz przepis
1110.2017

Ziemniaki po meksykańsku

Pomimo – powiedzmy to sobie otwarcie – niezbyt przyjaznej pogody, na duchu nie podupadamy i szukamy dobrych stron jesieni. Jest ich wbrew pozorom całkiem sporo. Wystarczy...

zobacz przepis
0410.2017

Boczniak po chińsku

Naszła nas ochota na coś chińskiego i natychmiast przypomniały nam się grzybki serwowane nam swego czasu w chińskiej prowincji Shandong. Podobno grzybki były specjalne, bo endemiczne...

zobacz przepis
2709.2017

Papryka faszerowana po grecku

Wreszcie wyszło słońce i jakoś daje się wytrzymać. Nic dziwnego, że zatęskniliśmy za smakami z naszego niedawnego wypadu na Kretę. Wypad był może krótki, ale za to bardzo...

zobacz przepis
2009.2017

Dyniowe risotto

Tak, to prawda. Zrobiło się zimno, mokro i szaro – czyli jesiennie. Ale na duchu upadać nie można. Wrzesień to przecież nie taki najgorszy czas. Na straganach wyjątkowa obfitość...

zobacz przepis