blog

Pyszne podróże

0710.2014

Kulinarna Kerala

Według legendy, raz do roku, w wilgotnej i gorącej Keralii, wśród zieleni kokosowych palm, plantacji herbaty, kawy, kardamonu, pieprzu, imbiru oraz ryżowych pól pojawia...

zobacz przepis
0809.2014

Ojcowskie pstrągi

Wrzesień często lubi zaskakiwać pogodą. Wystarczy, żeby tylko młodzież zaczęła chodzić do szkoły, a zmęczeni wakacjami rodzice zaczęli relaksować się w pracy, a od razu przygrzewa...

zobacz przepis
2408.2014

Babcia Władzia robi pierogi z suską

Oto prawdziwe wyzwanie dla smakoszy, specjalistów w wylizywaniu talerzy, kuchennych wycieruchów, restauracyjnych globtroterów i barowych bywalców. W smaku...

zobacz przepis
0608.2014

Vrbnicka Zlatina – rozstrzygająca próba

Tak już mamy, że podczas wakacyjnych wyjazdów nad Morze Śródziemne lub Adriatyk lubimy raczyć się lokalnym, domowym winem podczas kolacji jedzonych w tamtejszych...

zobacz przepis
0208.2014

Buzara we włoskim garnku

Nie można wyjechać z Chorwacji, nie spróbowawszy tamtejszej buzary. Danie to nieskomplikowane i szybkie w przygotowaniu, ale mało jest potraw, które tak cieszą głęboko...

zobacz przepis