blog

Przystawki

1203.2017

Migdałowa feta

Pewnie miłośnicy tradycyjnej greckiej fety się obruszą. Z pewnością nie jeden Grek poczuje się głęboko urażony, a jest to naród dumny więc uważać wypada. Zapewne miłośnicy...

zobacz przepis
0303.2017

Pasztet z fasoli

Po rozlicznych i - bez fałszywej skromności dodajmy - bardzo udanych eksperymentach z pasztetami z soczewicy, selera, rzepy oraz batatów uznaliśmy, że przyszedł czas na pasztet...

zobacz przepis
1102.2017

Pasta z fasoli na ostro

Jaki jest najlepszy pomysł na małą przekąskę, gdy na niezobowiązujące pogaduchy mają wpaść starzy znajomi? Oczywiście, że hummus. Nie spotkaliśmy jeszcze kogoś, komu hummus nie...

zobacz przepis
1208.2016

Pasta ze słonecznika

W zeszły weekend byliśmy na spotkaniu z przyjaciółmi, na które każdy przyniósł coś małego do zjedzenia. W sumie wyszło z tego całkiem sympatyczne spotkanie, bo...

zobacz przepis
1903.2016

Pasztet z soczewicy z grzybami

Na wielkanocnym stole zawsze poczesne miejsce zajmuje u nas pasztet z grzybami. Pasztet w wersji bezmięsnej, bo oparty na soczewicy i kaszy jaglanej, ale wcale nie gorszy niż ten w...

zobacz przepis