blog

Przystawki

0904.2017

Chutney z mango

Do naszych domowych pasztetów lubimy dodać czasem trochę naszej, cierpkiej,  zobacz przepis

3103.2017

Cheddar z nerkowców

Ostatnio robiliśmy małe wprawki przedświąteczne. A to paschę ukręciliśmy, a to pasztet upiekliśmy. I mieliśmy już ten około wielkanocny wątek pociągnąć, ale naszła nas ochotą na...

zobacz przepis
1203.2017

Migdałowa feta

Pewnie miłośnicy tradycyjnej greckiej fety się obruszą. Z pewnością nie jeden Grek poczuje się głęboko urażony, a jest to naród dumny więc uważać wypada. Zapewne miłośnicy...

zobacz przepis
0303.2017

Pasztet z fasoli

Po rozlicznych i - bez fałszywej skromności dodajmy - bardzo udanych eksperymentach z pasztetami z soczewicy, selera, rzepy oraz batatów uznaliśmy, że przyszedł czas na pasztet...

zobacz przepis
1102.2017

Pasta z fasoli na ostro

Jaki jest najlepszy pomysł na małą przekąskę, gdy na niezobowiązujące pogaduchy mają wpaść starzy znajomi? Oczywiście, że hummus. Nie spotkaliśmy jeszcze kogoś, komu hummus nie...

zobacz przepis