blog

Przystawki

3103.2017

Cheddar z nerkowców

Ostatnio robiliśmy małe wprawki przedświąteczne. A to paschę ukręciliśmy, a to pasztet upiekliśmy. I mieliśmy już ten około wielkanocny wątek pociągnąć, ale naszła nas ochotą na...

zobacz przepis
1203.2017

Migdałowa feta

Pewnie miłośnicy tradycyjnej greckiej fety się obruszą. Z pewnością nie jeden Grek poczuje się głęboko urażony, a jest to naród dumny więc uważać wypada. Zapewne miłośnicy...

zobacz przepis
0303.2017

Pasztet z fasoli

Po rozlicznych i - bez fałszywej skromności dodajmy - bardzo udanych eksperymentach z pasztetami z soczewicy, selera, rzepy oraz batatów uznaliśmy, że przyszedł czas na pasztet...

zobacz przepis
1102.2017

Pasta z fasoli na ostro

Jaki jest najlepszy pomysł na małą przekąskę, gdy na niezobowiązujące pogaduchy mają wpaść starzy znajomi? Oczywiście, że hummus. Nie spotkaliśmy jeszcze kogoś, komu hummus nie...

zobacz przepis
1208.2016

Pasta ze słonecznika

W zeszły weekend byliśmy na spotkaniu z przyjaciółmi, na które każdy przyniósł coś małego do zjedzenia. W sumie wyszło z tego całkiem sympatyczne spotkanie, bo...

zobacz przepis