blog

Bezglutenowe

2904.2018

Awokado z ajwarem i likierem pomarańczowym

Nareszcie nadszedł czas na szparagi. Zawsze na początku sezonu nie cudujemy, nie kombinujemy i nie przedobrzamy. Po prostu pieczemy szparagi w piekarniku lekko skropione oliwą,...

zobacz przepis
1504.2018

Jarmuż z suszonymi pomidorami

W oczekiwaniu na młodą sałatę można jeszcze raczyć się jarmużem. Warzywo to jest bardzo przyjazne dla miłośników sałatek, bo można je bez kłopotu kupić przez całą zimą do...

zobacz przepis
1503.2018

Tofu po portugalsku

Mieliśmy dzisiaj w planach jakieś lekkie sałatki, wiosenne przekąski, zwieńczone deserem w postaci bananowego sorbetu, ale zimno postanowiło nas jeszcze trochę pomęczyć. W menu...

zobacz przepis
1902.2018

Kotleciki z cukinii

Nie ma to jak dobry pomysł na szybki obiad. Hołdujemy tej zasadzie od dawna, a dzisiaj testowaliśmy jej prawdziwość na cukiniowych kotlecikach. To danie typu – jakby powiedzieli...

zobacz przepis
1701.2018

Wegański smalec

Byliśmy niedawno u przyjaciół na niezwykle sympatycznym spotkaniu. Każdy przyniósł coś na ząb, a więc jak zwykle przy takich okazjach jedzenia było tyle, że mógłby...

zobacz przepis