blog

Pasta

0712.2012

Tagliatelle Al Nero Di Seppia z krewetkami

„Krewetki kochają czosnek” – tak przynajmniej twierdził Stefano, a on w sprawach miłości jest przecież autorytetem. Jeszcze w szkole kochały się w nim wszystkie...

zobacz przepis
1210.2012

Lazania ze szpinakiem

Lazanię za szpinakiem jedliśmy po raz pierwszy dawno temu w restauracji, której już nie ma. We wczesnych latach 90-tych biznesy eksplodowały i implodowały, a każdemu wydawało...

zobacz przepis
2809.2012

Tagiatelle w śmietanie z orzechów włoskich ze szpinakiem

Z gotowaniem jest jak z, mutatis mutandis, grypą: łatwo się zarazić. Jeden z naszych ulubionych blogów kulinarnych, Vegan nerd, zamieścił niedawno przepis na mleko z...

zobacz przepis
1509.2012

Tagiatelle z prawdziwkami

Oczywiście potrzebne są ładne prawdziwki. Nie za duże, te lepsze są do suszenia czy na zupę, nie za małe, bo takie lepiej jest marynować. A jak są już odpowiednie prawdziwki, sos...

zobacz przepis
2908.2012

Spaghetti al pomodoro.

W ostatnią środę sierpnia, a więc dziś, w walenckim miasteczku Buñol odbędzie się doroczna walka na pomidory, podczas której mieszkańcy miasteczka będą obrzucać się...

zobacz przepis