blog

Pasta

2809.2012

Tagiatelle w śmietanie z orzechów włoskich ze szpinakiem

Z gotowaniem jest jak z, mutatis mutandis, grypą: łatwo się zarazić. Jeden z naszych ulubionych blogów kulinarnych, Vegan nerd, zamieścił niedawno przepis na mleko z...

zobacz przepis
1509.2012

Tagiatelle z prawdziwkami

Oczywiście potrzebne są ładne prawdziwki. Nie za duże, te lepsze są do suszenia czy na zupę, nie za małe, bo takie lepiej jest marynować. A jak są już odpowiednie prawdziwki, sos...

zobacz przepis
2908.2012

Spaghetti al pomodoro.

W ostatnią środę sierpnia, a więc dziś, w walenckim miasteczku Buñol odbędzie się doroczna walka na pomidory, podczas której mieszkańcy miasteczka będą obrzucać się...

zobacz przepis
2508.2012

Lazania z cukinii po witariańsku

Coś przypadła nam do gustu witariańska kuchnia. Po eksperymencie z roladką z orzechami włoskimi postanowiliśmy spróbować czego ambitniejszego, a ponieważ w naszym ulubionym...

zobacz przepis
2404.2012

Gnocchi w sosie pomidorowym z bazylią

Nonna Chiara nie lubiła kiedy zaglądaliśmy do kuchni. Goście powinni siedzieć w domu albo na tarasie albo przechadzać się po ogrodzie i podziwiać rododendrony i azalie. Ewentualnie...

zobacz przepis