blog

Dania główne

2201.2017

Palak tofu

Naszła nas dziś przemożna tęsknota za korzennym smakiem kuchni indyjskiej. Może to ta pogoda,  może nasze kubki smakowe stęskniły się za aromatycznymi przyprawami, a może to te...

zobacz przepis
0412.2016

Pok choi z sosie arachidowym

Niedługo święta. A więc na wszystkich kulinarnych portalach króluje bigos, postna kapusta z grzybami i pierogi z kapustą. I dobrze. Pewnie sami nie pogardzimy kapustą z grzybami...

zobacz przepis
1305.2016

Pok choi z grzybami shitake

Po raz kolejny doszliśmy do wniosku, że idzie ku dobremu. Wbrew pozorom nie chodzi tu powszechnie już pewnie zauważalne skutki tzw. „dobrej zmiany”, ale coraz większe...

zobacz przepis
2302.2016

Bakłażan po liguryjsku

W prawie każdej lokalnej kuchni można znaleźć potrawę, która muśnięta została dotykiem kulinarnego geniuszu. Najczęściej odzwierciedla ona koloryt lokalnych smaków i...

zobacz przepis
2811.2015

Dynia z garam masala

Skrupulatnie i konsekwentnie wykorzystujemy pokaźny zapas dyń przezornie zrobiony pod koniec dyniowego sezonu. Jeśli przechowuje się je w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu mogą...

zobacz przepis