blog

Bezglutenowe

0310.2013

Wegetariański pasztet z podgrzybkami

Wyjątkowo dorodne podgrzybki się nam dzisiaj trafiły. Pani Krysia z targu, która zawsze poleca nam swoje najświeższe i najlepsze produkty, od razu pochwaliła się ich świeżą...

zobacz przepis
0210.2013

Dynia faszerowana

Mroźne noce nie sprzyjają dyniom. Szczególnie te delikatniejsze odmiany coraz mizerniejsze. Jakby skuliły się w sobie przed zimnem i chciały całemu światu dać do zrozumienia, że...

zobacz przepis
3009.2013

Ciasteczka figowe z mąki migdałowej

Figi zawsze dobrze nam się komponowały z migdałami. Kiedy szukamy jakiś dodatków do ciasta, bardzo często sięgamy po jedne i drugie. Z reguły jednak wykorzystujemy figi suszone....

zobacz przepis
2809.2013

Ziemniaki ze szprotkami

W oryginale były to ziemniaki z sardynkami. I to sardynkami nie byle jakimi, bo złowionymi rano w Atlantyku, oprawionymi i przesypanymi solą jeszcze na kutrze, a następnie rzuconymi na...

zobacz przepis
2409.2013

Domowe batoniki energetyczne

Oczywiście, batoniki energetyczne można kupić w sklepie w dosyć szerokim wyborze. Ale do końca nie wiadomo jak są robione, a uważna lektura ich składu może czasem skutecznie zniechęcić...

zobacz przepis