blog

Bezglutenowe

1110.2013

Pory z serem kozim

Warzywem, któremu czasem nie potrafimy się oprzeć są pory. Kuszą nas nie tylko swym okazałym wyglądem, ale charakterystycznym smakiem. A właściwie smakami, bo pory – w...

zobacz przepis
1010.2013

Krem z dyni i grillowanej papryki

Zawsze przemawiała do nas idea kuchni sezonowej i lokalnej.  Szczególnie jesienią, kiedy nasze targowiska zakwitają obfitością warzyw i owoców, kto by tam tęsknił za...

zobacz przepis
0910.2013

Dynia z bryndzą i rozmarynem

W naszym ziołowym ogródku ostał się już jedynie rozmaryn. Inne zioła nie wytrzymują chłodu nocy, marnieją, kurczą się i nie pachną już tak, jak powinny. Rozmaryn może też nie...

zobacz przepis
0810.2013

Bezowe koszyczki z kremem cytrynowym

W gotowaniu lubimy ten ulotny moment, kiedy ogarniamy wzrokiem najróżniejsze dostępne w domu składniki, a wyobraźnia podsuwa nam rozmaite pomysły, co można by z nich...

zobacz przepis
0710.2013

Lemon curd

"Ogień olimpijski, podążający w sztafecie do Soczi, zgasł w czasie uroczystości na Kremlu"- taka informacja zmroziła rano miłośników sportu na całym świecie. Okazało się, że...

zobacz przepis