blog

Bezglutenowe

0910.2013

Dynia z bryndzą i rozmarynem

W naszym ziołowym ogródku ostał się już jedynie rozmaryn. Inne zioła nie wytrzymują chłodu nocy, marnieją, kurczą się i nie pachną już tak, jak powinny. Rozmaryn może też nie...

zobacz przepis
0810.2013

Bezowe koszyczki z kremem cytrynowym

W gotowaniu lubimy ten ulotny moment, kiedy ogarniamy wzrokiem najróżniejsze dostępne w domu składniki, a wyobraźnia podsuwa nam rozmaite pomysły, co można by z nich...

zobacz przepis
0710.2013

Lemon curd

"Ogień olimpijski, podążający w sztafecie do Soczi, zgasł w czasie uroczystości na Kremlu"- taka informacja zmroziła rano miłośników sportu na całym świecie. Okazało się, że...

zobacz przepis
0410.2013

Bezglutenowe ciasto z buraka

Swego czasu zrobiliśmy pyszne ciasto z buraka, które wszystkim w domu bardzo zasmakowało (patrz nasz wpis z 23/09/2012). Nękani tym wspomnieniem (a także nagabywaniem...

zobacz przepis
0310.2013

Wegetariański pasztet z podgrzybkami

Wyjątkowo dorodne podgrzybki się nam dzisiaj trafiły. Pani Krysia z targu, która zawsze poleca nam swoje najświeższe i najlepsze produkty, od razu pochwaliła się ich świeżą...

zobacz przepis