blog

Wegetariańskie

0803.2018

Caponata

Po raz pierwszy mieliśmy okazje próbować caponaty w urokliwej Taorminie na wschodzie Sycylii. Właściwie kelner mówił na to danie „capunata”, a ponieważ...

zobacz przepis
1902.2018

Kotleciki z cukinii

Nie ma to jak dobry pomysł na szybki obiad. Hołdujemy tej zasadzie od dawna, a dzisiaj testowaliśmy jej prawdziwość na cukiniowych kotlecikach. To danie typu – jakby powiedzieli...

zobacz przepis
1701.2018

Wegański smalec

Byliśmy niedawno u przyjaciół na niezwykle sympatycznym spotkaniu. Każdy przyniósł coś na ząb, a więc jak zwykle przy takich okazjach jedzenia było tyle, że mógłby...

zobacz przepis
1401.2018

Zupa pomidorowa z imbirem i pęczakiem

Zimno, coraz zimniej. Warto więc czasami zjeść coś rozgrzewającego i sycącego po powrocie do domu. Zgodnie z wiedzą Dalekiego Wschodu nic tak dobrze nie rozgrzewa jak imbir. W Polsce...

zobacz przepis
2212.2017

Kutia bezglutenowa

Kutia to taki deser świąteczny, który można zrobić dosłownie w ostatniej chwili. Więc nie ma wymówek. Jeśli zatem sernik się przypali, makowiec ma zakalec, a pierniczki...

zobacz przepis