blog

Sok marchwiowo-bananowo-jabłkowy

3004.2013
Sok marchwiowo-bananowo-jabłkowy
title wydrukuj
img
  • 3 jabłka
  • 2 marchewki
  • 1 banan
  • kilka listków mięty
  • gałązka selera naciowego
  • plasterek kiwi

A co zrobić jak ktoś nie przepada za sokami warzywnymi? Z takim pytaniem zwróciła się do nas z jedna z czytelniczek. Cóż, po pierwsze naprawdę radzimy popróbować. Może czasem warto zmienić proporcje w przepisie, albo przyzwyczaić się do smaku, ale soki warzywne są naprawdę pyszne. Inną metoda jest mieszanie soków warzywnych z sokami owocowymi. Ewentualnie można dodać do soku warzywnego banana. Taka jak w poniższym przepisie.

Przygotowanie:

Wyciskamy sok z marchwi i jabłek i miksujemy go z bananem i miętą. Przed podaniem przystrajamy selerem naciowym i kiwi - jak na zdjęciu.