blog

Sos pomidorowy do spaghetti

0906.2013
Sos pomidorowy do spaghetti
title wydrukuj
img
  • 900 ml przecieru pomidorowego – najlepiej marki Spiżarnia
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej, świeżej bazylii
  • Sól, pierz, cukier trzcinowy do smaku

Właśnie wróciliśmy z „Dnia dobrych smaków”, czyli znakomitego spotkania smakoszy  w Forcie Sokolnickiego w Warszawie. Było tam mnóstwo pyszności: polskie regionalne sery, oliwa prosto z Krety, oryginalne polskie nalewki, pyszny humus, ekologiczne warzywa, słowem raj dla każdego kto ceni sobie dobre, zdrowe i oryginalne jedzenie. Nie zabrakło tam również i nas z naszymi produktami. Częstowaliśmy chętnych naszym sosem pomidorowym, który zwykle podajemy ze spaghetti.

Przygotowanie:

Czosnek wyciskamy na rozgrzaną oliwę i lekko podsmażamy przez 2-3 minuty. Dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Dodajemy bazylię i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.